El Club de la Feina, l’espai de suport a la recerca de feina per a joves de 16 a 35 anys

Es tracta d’un servei de suport i acompanyament expert que ofereix als i les joves orientació laboral i eines per millorar la seva recerca de feina i ocupabilitat.

El dispositiu forma part de les mesures municipals de suport a l’ocupació juvenil, i vol donar resposta a un dels col·lectius que més ha patit la crisi sanitària en l’àmbit laboral.

El Club de la Feina està dirigit a joves de 16 a 35 anys de la ciutat de Barcelona que volen iniciar el seu procés de recerca de feina de manera activa, ja sigui per:

  • Cercar la seva primera feina
  • Trobar oportunitats laborals, ja que es troben en situació d’atur
  • Fer un canvi de sector o una millora de les condicions laborals

 

Per aquesta raó, El Club de la Feina s’adreça a persones joves i es defineix en 3 línies de treball principals:

 

  Suport en la definició dun pla d’atac

 

Inclou una anàlisi de la situació actual del o la jove que s’adreça al servei, dels seus interessos i necessitats. A partir d’aquí es defineix un pla d’atac de feina personalitzat, i un acompanyament i seguiment expert de proximitat fins que el o la jove trobi feina o es derivi a altres recursos especialitzats.

 

Programació dactivitats aterrades a les necessitats dels i les joves

 

Trimestralment es desenvoluparà una programació de càpsules informatives als Punts infoJOVE de Barcelona dissenyades segons les necessitats del territori i amb l’objectiu de poder donar resposta al nou paradigma laboral.

 

Espais dentrenament de competències daccés al mercat laboral

 

Dividits en dues accions amb caràcter mensual:

  • La primera consisteix en un servei de “coaching” laboral, el qual suposa un procés d’acompanyament per potenciar el desenvolupament dels i les joves de 16 a 29 anys que es troben davant un procés de canvi i reptes professionals.
  • La segona és la que s’anomena “laboratori competencial”, uns espais d’experimentació dirigits a joves de 20 a 35 anys on podran identificar i desenvolupar les competències claus d’accés al món laboral. A través de metodologies interactives i l’ús d’eines 3.0., identificaran i desenvoluparan aquells elements clau a tenir presents a l’hora de presentar la seva autocandidatura, dur a terme un procés de selecció, treballar la seva reputació digital o impulsar el seu propi projecte.

 

En qualsevol cas, si estàs cercant feina, adreça’t a un servei infoJOVE de Barcelona i pregunta pel Club de la Feina. T’hi atendrà un equip proper que et facilitarà tot un seguit de recursos d’acord a la necessitat, interès o moment vital en el que et trobis.

Al Punt infoJOVE Sant Andreu ens pots trobar a través dels següents canals:

  • Whatsapp: 601 640 797
  • A/e: pijsantandreu@bcn.cat
  • Xarxa Social: Instagram

Horari:

Matins: Dimarts, dijous i divendres de 10 a 14 h

Tardes: Dilluns, dimecres i dijous de 16 a 20h, dimarts de 16 a 19h

 

Aquesta entrada es va publicar a Destacat.