Activitats Servei de Dinamització Juvenil

Activitats a les Festes:

El Servei de Dinamització Juvenil del districte participa en l’organització de les festes dels diferents barris del Districte de Sant Andreu amb l’objectiu de fomentar la participació de joves del barri i de fer un acompanyament d’aquests grups. D’aquesta manera es crea i s’enforteix el vincle entre diferents grups de joves organitzats i es dóna a conèixer els diferents projectes juvenils a altres joves no organitzats del barri.

Des del Servei de Dinamització Juvenil, a part de participar en les festes que ja estan creades, també acompanyem als joves amb iniciatives i projectes nous com ara, amb la realització del festival d’arts urbanes “Mala Fama Festival”. (https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20190512/donde-hay-rap-hay-esperanza-7450995)

 

Coordinació i projectes amb altres entitats

El Servei de Dinamització Juvenil treballa en xarxa amb altres professionals, entitats i institucions del Districte de Sant Andreu com ara els Centres d’Educació Secundària de cada barri, les biblioteques, els casals de barri, les comissions de festes, els APCs (Educadors/es a A Partir del Carrer), els plans comunitaris, les diferents entitats per a joves, etc.

D’aquesta manera realitzem activitats conjuntes com: Lip Dubs, Scape Rooms, Túnels  del Terror, Zombie Prom (festa que es celebra dins de la Setmana Zombie), etc.

 

Activitats dintre dels Centres Educatius de Secundària

Com a Servei de Dinamització Juvenil i, conjuntament amb el PIJ (Punt d’Informació Juvenil) i el JIP (Jove Informa’t i Participa), realitzem passa-classes per donar a conèixer els diferents projectes i espais per a joves on es podria vincular l’alumnat i accions a l’aula sobre diferents temàtiques per tal de donar resposta a les necessitats del col·lectiu jove.

També participem i formem part de les Comissions Feministes i Comissions Ecologistes que s’han creat a alguns Centres Educatius.

Algunes d’aquestes accions tenen com a objectiu: fomentar l’esperit crític, prevenir la violència entre iguals, cohesionar el grup-classe, treballar l’abús de les xarxes socials… Les temàtiques de les accions són demandades pel centre educatiu i adaptades per cada grup.

També realitzem reunions amb les AFAs dels centres per tal de donar a conèixer què fem i que ens expliquin què fan per poder col·laborar en algun projecte plegades i amb les TIS (Tècniques d’Integració Social) dels Centres Educatius per tal de col·laborar i de treballar de manera conjunta i fomentar la inclusió de tot l’alumnat (també el nouvingut).

Com a SDJ participem en l’Audiència Pública: mecanisme de participació adreçat específicament a infants i adolescents que té com a particularitat que abans de la consulta i la formulació de propostes, inclou un procés formatiu.

Si ets professional d’un centre educatiu de secundària i/o de cicles formatius del Districte de Sant Andreu i vols saber-ne més sobre les accions que realitzem o sobre com podem treballar plegades, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres:

 

SDJ la Sagrera, Navas i el Congrés i els Indians: 

Rebecca Cosano

E-mail: sdjgarcilaso@gmail.com

Telèfon: 648 76 74 59 (WhatsApp) / 93 256 29 59

Ubicació: C/Garcilaso, 103 (Espai Jove Garcilaso)

 

SDJ Bon Pastor:

Marta Serra 

E-mail: dinamitzaciojuvenil@gmail.com

Telèfon: 648 76 74 30

Ubicació: Plaça de Robert Gerhard, 3 (Centre Cívic de Bon Pastor)

 

SDJ Trinitat Vella

Rubén Toro

E-mail: sdjfranja@gmail.com

               Telèfon: 648 76 74 29   

Ubicació: Via de Bàrcino, 75 (Espai Via Bàrcino)

 

SDJ Baró de Viver

Marta Serra i Rubén Toro 

E-mail: dinamitzaciojuvenil@gmail.com/ sdjfranja@gmail.com

Telèfon: 648 76 74 30 / 648 76 74 29     

Ubicació: Passeig de Santa Coloma, 104 baixos interior (Sala Jove Baró de Viver)

 

 

Activitats al Districte i a la ciutat 

 

Els Serveis de Dinamització del Districte de Sant Andreu participen i organitzen conjuntament activitats amb la resta de serveis i equipaments juvenils del territori per a fomentar la participació dels i les joves.

Algunes d’elles són:

  • El Túnel del Terror, on els joves del territori treballen durant diverses setmanes amb l’acompanyament de la dinamització del centre i amb l’ajuda de diferents estudiants de caracterització per transformar l’Espai Jove en un túnel del terror. Aquesta activitat es desenvolupa el divendres més proper a la Castanyada.    

  • La Tardor Solidària: Activitat que es fa a nivell de districte, on cada any es treballa una temàtica diferent dins del programa de la tardor solidària. Enguany l’Enric Garay, acompanyat per una membre de l’ONGD Alkaria, va exposar la seva obra “Després de la Vall”. Una sèrie fotogràfica que proposa la reflexió sobre les condicions d’habitatge dels refugiats sirians establerts a la Vall del Beqaa, a l’est del Líban.
  • El 25N, dia internacional per l’erradicació de les violències vers les dones, fem diferents activitats de conscienciació i de formació amb una perspectiva de gènere, feminista i interseccional que fomentin la reflexió, l’empoderament i la deconstrucció del sistema patriarcal i de les violències que emana.
  • La Setmana Zombie: a principis del mes de febrer es celebra l’Orgull Zombie, una setmana plena d’activitats relacionades amb el tema (caracterització Zombie, Survival Zombie, Zombie Prom…) on els joves participen en l’organització i la planificació acompanyats per diferents equipaments i serveis del territori.
  • El 8M des de dinamització juvenil es col·labora en la realització d’un gran esdeveniment que es celebra a l’Espai Jove Garcilaso. Cada any es realitzen diferents tallers envers diferents temàtiques en el marc de feminismes i art, sempre acompanyats per bona música, un piscolabis i bon ambient.
  • La diada de Sant Jordi es celebra el 23 d’abril amb la col·laboració d’altres serveis i equipaments del territori i de l’Espai Jove Garcilaso. Cada any es fan activitats relacionades amb la creativitat, la cultura, el foment de l’escriptura i la lectura i de l’esperit crític. La seva ubicació es variable dins del territori.
  • Bon Viver de les Arts: aquest projecte pretén promoure la visibilitat de la gran varietat d’activitats cultural i de lleure que es fan als barris. La idea de Bon Viver d’Arts és donar un espai molt visible de les activitats i els projectes culturals i de lleure que es duen a terme als barris. Com a Servei de Dinamització Juvenil, participem dins del marc de la tarda Jove, on els joves del territori fan diverses actuacions i poden gaudir i veure què es fan als altres barris.
  • FESTUC!: El Festuc és un festival del districte on joves i adolescents s’involucren en l’organització d’aquest esdeveniment festiu que cada any va variant de localització per tal que tots els barris puguin acollir aquesta festivitat. Com a SDJ acompanyem als joves en l’organització d’aquest festival.

  • Rough Diamonds: El Rough Diamonds és un concurs de diferents modalitats de danses urbanes on poden participar joves de 12 a 18anys que facin classes de dansa a equipaments municipals (espais joves, centres cívics, casals de joves, etc.) o instituts de secundària de la ciutat de Barcelona.