Centre per a famílies

Centre per a famílies amb fills i filles adolescents

Servei gratuït dirigit a mares, pares i persones que exerceixen el rol parental amb fills i filles adolescents de 12 a 20 anys. Famílies de totes les tipologies que estan vivint aquest nou moment vital on els petits de la casa deixen de ser-ho tant i reclamen el seu espai. Es per això que oferim:

– Formació i sensibilització:
Arribada l’adolescència dels fills i filles apareix la necessitat de “reinventar” la manera de fer de mare i pare. El servei ofereix tant campanyes de sensibilització, per tal de prendre consciència d’aquesta necessitat d’actualització, com activitats formatives.
Les formacions són activitats grupals on participar, aprendre i compartir la vivència de fer de pares/mares.
Les temàtiques són diverses (comunicació, límits, sexualitat, xarxes socials, gestió de conflictes…) De la mateixa manera, posem a la vostra disposició eines per a connectar amb vosaltres mateixos (teatre, artteràpia, mindfulness, biodansa…), ja que cuidar-se emocionalment facilita l’acompanyament als fills/es.

– Atenció individualitzada:
Si us sentiu desconcertats, desbordats, o teniu algun dubte respecte la relació amb el vostre fill/a adolescent, us oferim assessorament i acompanyament professional. Us ajudarem a mobilitzar els vostres propis recursos per poder adaptar el rol de pare/mare en aquest nou moment vital. Aquest espai obre la possibilitat d’incorporar el fill/a si es considera adient i si ho desitja.
En funció de la demanda i valoració professional, l’atenció pot ser continuada al centre o derivada a altres recursos externs.
L’equip de treball del Centre per a famílies està format per educadores socials i psicòlegs que donaran una atenció integral a les necessitats que es manifestin.