Arriba la Tardor solidària amb un programa en clau de sostenibilitat global

Les activitats es podran seguir presencialment o bé de forma virtual. Accedeix al programa per gaudir de totes les propostes.

A través de les diferents activitats que formen part de la Tardor Solidària, els veïns i les veïnes del districte de Sant Andreu, podran apropar-se, aquest any, a la justícia ambiental. Aquest concepte es refereix al dret de les comunitats i els ciutadans i les ciutadanes de viure en un entorn net i saludable, segons els seus desitjos i cultures, i sense veure’s amenaçats o perjudicats per cap activitat econòmica o industrial.

La lluita per la justícia ambiental significa promoure que tota persona, independentment del seu origen o situació socioeconòmica, tingui dret a una qualitat de vida ambiental, com aigua o aire nets, i que assumeixi les seves responsabilitats envers els impactes generats per la seva manera de viure. En la seva dimensió global i local, en què la forma d’actuar d’una persona en un punt del planeta pot afectar a un altre indret del món, i on tot està interrelacionat, davant de les injustícies ambientals, la responsabilitat i obligacions són de totes i tots independentment del lloc on es pateixin. Les accions i les respostes han de ser globals.

Un exemple clar és la lluita contra el canvi climàtic. A tots els barris del districte de Sant Andreu i dirigides a tots els públics, trobareu propostes de diferents formats, presencials i virtuals, que giren a l’entorn de la sobirania alimentària, l’educació per la sostenibilitat, horts urbans o consum responsable entre d’altres. Consulteu el programa i podreu ampliar la informació de totes les activitats que es duran a terme.

Realitza la teva inscripció prèvia aquí: https://espaijovegarcilaso.org/formulari-dinscripcio-tardor-solidaria/

 

Font de la notícia: https://ajuntament.barcelona.cat/santandreu/ca/noticies/arriba-la-tardor-solidaria-amb-un-programa-en-clau-de-sostenibilitat-global_987141

Aquesta entrada es va publicar a Destacat.