Cicle al voltant de la menstruació

L’Espai Jove Garcilaso i la Torre de la Sagrera hem organitzat un cicle al voltant de la menstruació, des de l’aparició fins a la seva retirada. Parlem de com gestionar els diferents canvis hormonals. Parlarem també sobre sexualitat. A través de xerrades, tallers i accions al carrer i a diferents equipaments del barri de la Sagrera es pretén parlar obertament i amb sentit de l’humor d’unes etapes envoltades d’escassa informació i plenes de mites.
 

Per què en parlem? L’arribada de la menstruació i la menopausa continuen sent un tabú del qual ni tan sols les dones en parlem. Convivim amb visions reduccionistes i ens hem acostumat a sentir bromes i comentaris negatius en les converses, perquè no ens han ensenyat a estimar les etapes de la vida. A la vegada, perdura un biaix de gènere en la salut que ens aboca a conviure amb molèsties, inseguretats i pors que es podrien haver evitat o reduït si haguèssim disposat de més informació.

 

T’has preguntat què en saps realment? I què en saben les persones que acompanyen?, com viuen aquestes etapes des del paper de pare, fill, germà, amic, parella?. Aquest cicle també va adreçat a qui ho viu des d’una altra perspectiva.

 

Ens convertim en dones quan ens ve la regla? Hem d’incorporar un ventall a la bossa a partir dels 40? I què, si tenim la regla o deixem de tenir-la? Fartes que aquest fet ens defineixi socialment volem, per sobre de tot, acceptar-nos i estimar el nostre cos en totes les nostres etapes i disposar de la informació necessària per poder planificar i decidir com volem viure en cada moment.

 

 

 • Dijous 8 de febrer a les 18.30 h, a l’Espai Jove Garcilaso
  NO MÉS DOBLES SENTITS: EMOCIONS I SEXUALITATS
  Taller a càrrec de CEPS Salut
Parlarem de la sexualitat i com ens fa sentir. Com puc transmetre el que vull o sento? Això que em passa, és normal? 
Dubtes, qüestions, debats i més… Aquest dijous a l’Intercanviador. No et quedis amb el dubte, la sexualitat és teva i s’ha de viure amb consciència!

  Activitat gratuïta. Inscripcions a intercanviadorjoves@gmail.com 

 

 • Dijous 22 de febrer a les 19.00 h, a l’Espai Jove Garcilaso
  TRENQUEM TABÚS
  Taller a càrrec de: Escola – Taller del Blau la groc 

  Saps que la sang també és una eina d’expressió artística? 
  Parlarem sobre l’art menstrual i coneixerem diferents artistes i obres, introduirem els conceptes que treballen en l’art menstrual i acabarem la sessió creant la nostra pròpia obra!
  T’atreveixes?

  Activitat gratuïta. Inscriupcions: intercanviadorjoves@gmail.com 

 

 • Divendres 8 de març, a l’Espai Jove Garcilaso
  ELLES
  Espectacle teatral – Activitat gratuïta. Reserva la teva plaça a: intercanviadorjoves@gmail.com 
 • Dissabte 16 de març a les 18.00h, a la Torre de la Sagrera
  AL FINAL ÉS AIXÒ
  Espectacle teatral a càrrec de Companyia de Teatre Bonsai

Aquesta entrada es va publicar a Destacat.