“Treballar a l’hivern”, actualment a la campanya

Comença la Campanya de Treballar a l’hivern!

Es tracta d’un cicle organitzat conjuntament amb la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de tota la ciutat de Barcelona i amb la col·laboració de Barcelona Activa.

Els objectius d’aquesta campanya és millorar les oportunitats de recerca de feina dels joves d’entre 16 i 35 anys; i donar a conèixer els sectors productius on augmenta la contractació de personal de temporada d’hivern i d’estiu i facilitar als joves el contacte amb aquestes empreses.

Més informació i inscripció al pijgarcilaso@bcn.cat, 932562959

 

Badiu_hivern_CAT_640x216

CICLE DE TREBALL DE TEMPORADA: “TREBALLAR A L’HIVERN”

 

Treballar a les botigues de joguines: JUGETTOS
Dia: dijous 8 d’octubre
Horari: 18.00 h
Descripció: L’empresa Jugettos ens parlarà del seu sector, de quins perfils es busquen per poder treballar a les botigues al nadal i aspectes importants a destacar. En aquesta xerrada tots els presents podran fer entrega del seu currículum!

Curs: Anglès per a cambrers i atenció al públic
Dies: dilluns i dimecres del mes d’octubre
Horari: 12.00 a 13.30 h
Descripció: 6 sessions d’una hora i mitja. Un curs bàsic d’anglès per poder-te desenvolupar en el lloc de treball per atendre al públic. T’ensenyarem a perdre les pors i a poder dirigir-te en l’idioma mundial.

Curs: Rus per a cambrers i atenció al públic
Dies: dimarts i dijous del mes d’octubre
Horari: 12.00 a 13.30 h
Descripció: 6 sessions d’una hora i mitja. Un curs bàsic d’introducció al rus per conèixer aquest idioma i poder-te desenvolupar en el lloc de treball per atendre al públic. Aprendràs a dirigir-te en aquest idioma que actualment està molt demandat.

Taller: Aprenent de Pare Noel i patge reial
Dies: 19, 20, 21 i 22 d’octubre
Horari: 18.00 a 19.30 h
Descripció: taller d’aprenentatge per a nois i noies, on adquiriran l’experiència i els coneixements per treballar de Pare Noel i/o patge reial.
Seran quatre sessions en què es parlarà sobre la història d’aquestes tradicions nadalenques i com han anat evolucionant aquestes figures durant el pas del temps. En la part més dinàmica, se’ls orientarà sobre com s’ha d’interactuar amb nens depenent de l’edat i com adaptar-se a les diferents situacions en les que es poden trobar durant la seva jornada laboral.

 

I Jornades: Introducció al món laboral: joves amb discapacitat

Les sessions es proposen per als dies 16 i 23 (divendres) del mes d’octubre en horari de tarda (de les 17.00 h fins al tancament, a les 19.30 h).

Es proposen també com a sessions individuals en tant que la participació pugui ser independent una de l’altra. Es convida a les organitzacions Feaps i Dincat a participar, especialment a les taules rodones, on poden contribuir a un possible debat i donar a conèixer el seu treball en l’àmbit laboral de les persones amb discapacitat.

Ambdues sessions es plantegen com una petita conferència per part de dos investigadors antropòlegs (estudis específics entorn de la discapacitat) i una petita presentació d’una experiència personal per part de dues persones amb discapacitat relacionada amb el tema tractat aquell dia. Després d’un petit descans es realitzarà una exposició amb objectius pràctics de recerca i consecució d’una feina. Volem finalitzar cada sessió amb una taula rodona on discutir, exposar, preguntar i compartir el que hem après, les experiències i els coneixements personals i les problemàtiques detectades. Per relaxar-nos una mica, com a cloenda de les sessions es proposa un pica-pica per acabar amb un bon gust de boca.

 

Sessió 1: Introducció al món laboral dels joves amb discapacitat: itineraris, drets i experiències

Dia i hora: 16 d’Octubre a les 17h + Pica pica

Treballar a l’hivern: possibilitats i eines telemàtiques de cerca de feina.

Exposaran: Cristina Arroyo y Montse García
Dinamitzaran: Juan Endara y Nuria S. Pardo

Aquesta sessió vol fer una exposició dels itineraris professionals més habituals entre les persones amb discapacitat un cop han acabat els estudis obligatoris: empreses ordinàries, Centres Especials de Treball i Centres Ocupacionals. Tots tres seran presentats com a possibilitats d’ocupació incloent una breu ressenya de la legislació relacionada. Es convida a convida a la Montse G. para que ens expliqui la seva experiència com treballadora i cooperativista d’un CEE metropolità. Ella es va formar com jardinera i de seguit es va ficar com cooperativista on treballa actualment.

A nivell més pràctic volem donar a conèixer les empreses i cooperatives més punteres en la contractació de persones amb discapacitat visitant alguns dels seus espais virtuals i apropant-nos als processos de selecció de personal. A més mostrarem un llistat d’adreces virtuals on trobar feina i d’associacions on podrem informar-nos. També veurem algunes de les seves pàgines webs. En ambdues sessions es deixaran llistats en paper amb ofertes de feina perquè es puguin consultar.

 

Sessió 2: Formació professional i discapacitat: de la teràpia ocupacional al treball autònom

Dia i hora: 23 d’Octubre a les 17h + Pica pica

Eines de cerca i exemples.

Exposaran: Cristina Arroyo y Joan Pujades
Dinamitzaran: Nuria S. Pardo y Berta Conesa

En aquesta sessió volem fer èmfasis en les possibilitats de formació i professionalització dels joves amb discapacitat. S’exposaran diferents exemples de diferents tipus de règims laborals i les feines més demandades actualment. Es mostraren nous models de contractació per treballar des del domicili. Es convida al Joan P. para que ens expliqui la seva experiència com llicenciat en Història i treballador temporal.
A nivell més pràctic volem donar a conèixer les empreses i cooperatives més punteres en la contractació de persones amb discapacitat visitant alguns dels seus espais virtuals i apropant-nos als processos de selecció de personal. A més mostrarem un llistat d’adreces virtuals on trobar feina i d’associacions on podrem informar-nos. També veurem algunes de les seves pàgines webs. En ambdues sessions es deixaran llistats en paper amb ofertes de feina perquè es puguin consultar.

Treball hivern 2015

Aquesta entrada es va publicar a Destacat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *